Gedrag van Paard en Ruiter Advies Tips

Gedrag van Paard en Ruiter Advies Tips Uitleg en Informatie. Hoe verhouden het gedrag van paard en ruiter zicht tot elkaar? Wat kun je doen om jouw paard zich prettiger te laten voelen en op een goede manier invloed te hebben op het gedrag?

Gedrag van Paard en Ruiter Advies Tips Uitleg en Informatie

Hoe paarden zich gedragen, onderling, maar ook in relatie tot mensen, fascineert me enorm. Ik ben minstens zoveel geboeid door hoe mensen zich gedragen naar paarden toe. Voor mij is mijn paard een (soms ongewilde) spiegel. Hij laat zich, in tegenstelling tot veel mensen, niet bedotten. Hij voelt hoe ik in mijn vel zit, en geeft me dat terug. Ben ik ontspannen en kalm, is hij dat ook. Maar ben ik moe, geërgerd, ongeduldig, dan kan het zo fijn meewerkende paard van de dag ervoor, met wie alles lukt, ineens 180 graden omgeslagen zijn. Dat uit zich dan vaak in snel afgeleid zijn, schrikkerig gedrag, spanning, “niet luisteren”. Dat laatste zet ik bewust tussen aanhalingstekens, want op zo’n moment luistert hij juist uitstekend! Ik ben op zo’n moment degene die niet luistert!

Wees je bewust van het gedrag van paard en ruiter

Kortom, voor mij is mijn paard naast een hoop plezier en ontspanning, ook een manier om bewust te worden en zijn. Van mezelf, en daarmee automatisch ook van mijn omgeving. Veel Gedrag van Paarden en Ruiter Advies Tips en Uitlegdingen die ik van hem leer, kan ik toepassen in andere situaties. Bijvoorbeeld in het contact met andere mensen. Ik geloof dat hoewel mensen over het algemeen verder af zijn komen te staan van hun natuur, de instincten nog steeds werken. Alleen, in veel gevallen, minder bewust. Je kent allemaal wel het gevoel dat iemand heel vriendelijk tegen je doet, maar je het tóch niet vertrouwt. Op zo’n moment is je onderbewustzijn in mijn ogen aan het werk, en vertelt je iets over de non-verbale signalen die iemand uit zendt. En die kunnen haaks staan wat iemand zegt, de verbale communicatie. Paarden communiceren vooral non verbaal. Vandaar dat ze ook niet af te leiden zijn door vriendelijke woorden, ze ervaren wat de intentie achter die woorden is!


Paarden Workshop Ideale Danspartner van je PaardWorkshop Paardengedrag Begrijpen

Paardengedrag begrijpen is essentieel als je op een fijne manier met je paard wilt werken! Ben je geïnteresseerd in wat je paard jou te vertellen heeft? Wat hij met zijn lichaamstaal zegt? Welke rol zijn karakter speelt? En wat voor type paard heb je eigenlijk? En hoe kun je daar het beste mee om gaan? Hoe kun je hem het beste trainen? Wat moet je doen als hij iets moeilijk of spannend vindt? Durft je paard initiatief te nemen? En staat hij ook open voor jouw suggesties?workshop paardengedrag begrijpen >


advertentie





Bijpassende Tips en Advies