Paard Verhuizen Advies en Tips

Paard Verhuizen Advies en Tips voor een Goede Verhuizing

Paard Verhuizen Advies en tips over hoe je het beste je paard kunt verhuizen. Wat is de beste manier om je paard zo goed, rustig en veilig mogelijk te verhuizen?

Paard Verhuizen Advies en Tips voor een Goede Verhuizing van Jouw Paard

Goed om te weten is dat het verhuizen van een paard of pony van de ene naar de andere plek of stal, eigenlijk altijd een stressvolle gebeurtenis is. Een gebeurtenis die een behoorlijk ingrijpend kan zijn en soms maandenlang sporen kan nalaten in het gedrag van een paard. Bij het paard verhuizen is stress nooit helemaal te voorkomen. Bovendien is er wel een aantal zaken die je kunt doen om het effect van stress van de verhuizing zo klein mogelijk te laten zijn. Op deze pagina paard verhuizen advies en tips gaan we hierop in.

Paard Verhuizen voorbereiding

Er is een beperkt aantal zaken die je kunt doen voordat je jouw paard gaat verhuizen om de kans op stress te verminderen.

  • Trailertraining. Gaat jouw paard niet goed een trailer in? Dan is het verstandig om voorafgaand aan de verhuizing dit een aantal keren te trainen. Eventueel kun je zelfs een proefritje maken in de trailer om het paard weer even te laten wennen.
  • Voer voor het paard. Als je van stal veranderd, is de kans aanwezig dat er ook ander voer gegeven wordt. Is dit het geval dan is het goed om voer van der oude stal mee te nemen en jouw paarde geleidelijk te laten wennen aan het nieuwe voer.
  • Zelf ontspannen. Niet alleen voor het paard is een verhuizing spannend ook voor de eigenaar betekend dit vaak veel stress. Daarom is het goed om zelf zoveel mogelijk ontspannen te zijn op de dag van de verhuizing. Goede ontspanningsoefeningen kunnen je hierbij helpen. In dit filmpje wordt een simpele oefening gegeven die helpt je zenuwstelsel te kalmeren:

  • Controleer de nieuwe stal goed. Zorg ervoor dat je precies weet hoe de situatie in de nieuwe stal is. Het is belangrijk dat de omgeving waarin jouw paard terecht komt aansluit bij zijn persoonlijkheid. Bedenk dat jouw paard er 24/7 moet leven. Des te beter de nieuwe situatie aansluit op de behoeften van jouw paard des de beter, sneller en rustiger zal de gewenning gaan.
  • Zorg voor hulp bij aankomst. Als je aan komt op je nieuwe plek, is het prettig als je gemakkelijk je trailer kwijt kunt, en als er iemand is die jou en je paard kunnen opvangen. Zo hoef je niet lang te zoeken en kan je paard vlot de trailer af om te wennen aan zijn nieuwe omgeving.

TIP: Huur een Paardentrailer

Als je zelf geen paardentrailer hebt dan kun je er wellicht één huren van een stalgenoot. Nadeel is echter dat je hierover wel goede afspraken moet maken. Bovendien weet je soms ook niet wat de staat is waarin de trailer zich bevindt. Een goed alternatief is een paardentrailer te huren bij een betrouwbaar bedrijf. Kijk op de deze website paardentrailer huren om de prijzen te kunnen vergelijken.

De dag van de verhuizing

Op de dag van de verhuizing is het van belang dat je zelf probeert zoveel mogelijk ontspannen te zijn. Veel van de spanning van de eigenaar zal het paard ook ervaren. Belangrijk is bovendien dat je de tijd neemt voor de verhuizing. Gun jezelf en jouw paard voldoende tijd om op een zo ontspannen mogelijke wijze naar de nieuwe stal of plek te gaan. Zorg dat je uiterlijk begin van de middag op je nieuwe stal bent. Zo kan je paard bij daglicht een klein beetje wennen.

Paard verhuizen Advies na de verhuizing

Verhuizen paardDe periode na de verhuizing is misschien wel de meest lastige voor jouw paard. Sommige paarden kunnen wel een jaar nodig hebben om helemaal te wennen aan de nieuwe situatie. Zeker de eerste dagen, kan jouw paard heel angstig en teruggetrokken zijn. Maar gelukkig kun je jouw paard wel goed helpen om beter en sneller op een goede manier door deze periode heen te komen. Dat kan door goede bodywork oefeningen te doen! Het is zeker aan te bevelen om hierbij advies en ondersteuning te zoeken. Onderstaand filmpje geeft je een idee van de effecten.

Bodywork voor paarden die net verhuisd zijn

Bodywork helpt jouw paard spanning los te laten en weer in contact te komen met zijn lichaam. Als het zenuwstelsel te lang of te vaak in de vecht/vlucht modus staat, kan het paard uiteindelijk ziek worden. Met zacht Bodywork kun je het zenuwstelsel beinvloeden en kalmeren. Het helpt hem te aarden, zodat hij minder makkelijk uit het lood is te slaan door invloeden van buitenaf. Het bodywork stelt het paard in staat weer te ontspannen, en vertrouwen te krijgen in zichzelf in de omgeving…lees verder >

Jolien Dalenberg Paardenfeest.comMeer weten over bodywork voor paarden

Wil meer weten wat de mogelijkheden en voordelen zijn van bodywork voor jouw paard? Neem contact op met Jolien Dalenberg van Paardenfeest. Zij is gespecialiseerd in bodywork voor gestreste paarden. Je kunt mailen naar jolien@paardenfeest.com of bellen naar 06-53240214.


Bijpassende Informatie en Advies