Rijkleding Soorten Kleding voor Ruiters Voordelen en Nadelen

Rijkleding soorten kleding voor ruiters voordelen en nadelen. Welke rijkleding soorten zijn er? Wat zijn de voordelen en nadelen van de verschillende rijkleding soorten en wanneer en waarvoor kun je ze gebruiken?

Rijkleding soorten kleding voor ruiters

Rijkleding is er in allerlei soorten en maten. Maar waarvoor worden de verschillende soorten kleding voor ruiters gebruikt? Op deze pagina informatie en aanbiedingen te vinden van de verschillende rijkleding soorten. De links op de pagina verwijzen naar uitgebreide informatie over de genoemde rijkleding.


advertentie

Overzicht rijkleding soorten

Hieronder is het alfabetisch overzicht van de rijkleding soorten te vinden.

Rijkleding Soorten JophurbroekJophurbroek

Een Jodphurbroek is een speciaal model rijbroek voor ruiters die langer is dan de meeste andere rijbroeken. De oorsprong van de Jodhpurbroek ligt in het India van de 19e eeuw. In de hitte van India wilden Britse officieren niet rijden met hoge laarzen. Daardoor ontstond een langere rijbroek waaronder met rijschoenen gereden kon worden. Jophurbroeken zijn zowel in modellen voor dames als voor herenmodellen verkrijgbaar. Vaak wordt de naam van de Jophurbroek uitgesproken als “Jopperbroek.”

Roze PaardrijcapPaardrijcap

De paardrijcap, ook wel ruitercap of afgekort cap genoemd, is de helm voor de ruiter. Een goede paardrijcap is belangrijk. Bij een val of een ander ongeval beschermd een goede paardrijcap de ruiter tegen hoofdletsel. Goed om te weten is trouwens dat als je een keer gevallen bent op je cap of als er op een andere wijze iets hard tegenaan is gekomen, de kans groot is dat de paardrijcap niet meer voldoende bescherming biedt en aan vervanging toe is. Paardrijcaps zijn tegenwoordig in een groot aantal uitvoeringen, modellen en kleuren verkrijgbaar…paardrijcaps aanbiedingen >

Paardrijsokken – Paardrijkousen

Omdat rijlaarzen lang zijn en strak om de benen gesloten zitten zijn goede paardrijsokken van belang. In tegenstelling tot de naam suggereert zijn paardrijsokken lang en zouden ze beter paardrijkousen genoemd kunnen worden. De sokken die je aandoet tijdens het paardrijden moeten een goede pasvorm hebben en niet gaan verschuiven in de laarzen. Het materiaal moet ervoor zorgen dat vocht goed opgenomen worden en dat de voeten niet oververhit raken. Er is een zeer grote varieteit aan modellen, kleuren en merken paardrijsokken.

Rijbroek

Een rijbroek is bedoeld om op een zo comfortabel en goed mogelijke manier te kunnen paardrijden. Vrijwel alle modellen zijn strak uitgevoerd omdat direct contact met het paard en het zadel onontbeerlijk zijn.  Rijbroeken zijn er in een grote variëteit aan modellen, soorten en maten. Het zitvlak van een rijbroek kan van verschillende materialen gemaakt zijn. De keuze van de juiste rijbroek is afhankelijk van het soort ruiter dat je bent, of je alleen binnen rijdt of ook naar buiten gaat en je persoonlijke voorkeur.

Rijlaarzen

Een goede rijlaars sluit nauw om de kuit. Dat is van belang omdat je tijdens het rijden voldoen contact met je paard wilt houden. Dus niet alleen de pasvorm van de voet is van groot belang, ook moeten rijlaarzen goed om de kuiten zitten. Bij het opmeten van rijlaarzen wordt er daarom niet allen de maat van de voet opgemeten maar ook de kuitmaat en de lengte van het onderbeen. Het laatste is van belang om te voorkomen dat de laarzen gaan irriteren in de knieholte tijdens het rijden.

RijleggingRijlegging

Sinds enige jaren is de paardrijlegging een populair alternatief voor de gewone rijbroek. De rijlegging is niet zo dun als een gewone legging maar qua pasvorm en comfort wel hiermee te vergelijken. belangrijke voordelen van en goede rijlegging zijn ze ademend en sneldrogend zijn en door de hoge tailleband hebben ze een goed draagcomfort…rijlegging aanbiedingen >

Zomerhandschoen voor RuitersRuiterhandschoen – Rijhandschoen

De ruiterhandschoen, ook wel rijhandschoen of pardrijhandschoen genoemd, biedt de ruiter meer grip tijdens het rijden. Er zijn speciale ruiterhandschoenen voor de zomer die goed ademen en ervoor zorgen dat de handen niet te warm worden tijdens het paardrijden. De winterhandschoenen zijn gevoerd en zorgen er juist wel voor dat de handen warm blijven tijdens lage temperaturen maar wel met behoud van voldoende grip.


advertentie

Bijpassende informatie