Klaus Ferdinand Hempfling – De boodschap van de paarden

Klaus Ferdinand Hempfling - De boodschap van de paarden

DE BOODSCHAP VAN PAARDEN
– Schrijver: Klaus Ferdinand Hempfling ♂
– Uitgever: Karnak
– Verschenen: 2006
– Omvang: 174 pagina’s
– oordeel redactie: +++ (zeer goed)
– Uitgave: paperback
– Prijs: € 17,50
…Paperback Uitgebreide Informatie >

De boodschap van paarden Boek van Klaus Ferdinand Hempfling
In De boodschap van paarden vertelt Hempfling over zijn persoonlijke reis met en naar de paarden. En eigenlijk is De boodschap van paarden een boek dat gaat over de reis van Hempfling naar zichzelf. Via een zoektocht naar oude beschavingen, en naar Hempfling hoopt, natuurlijkere wijzen van leven dan in zijn eigen Westerse cultuur gewend is, stuit hij op de paarden. Is er iets dat de mens van paarden kan leren. Hebben de paarden een boodschap voor de mens?

Hempfling komt bij een oude monnik terecht. Hij voelt dat hij daar wil blijven, maar de monnik stelt hem op de proef. Bij deze monnik leert Hempfling stap voor stap zichzelf kennen. Buiten de gebaande paden waarbinnen hij is opgegroeid. Hij krijgt van de monnik een paard om voor te zorgen. Een paard waar hij niets mee kan beginnen. Eerst niet omdat het dier ziek is, daarna niet, omdat het dier hem met de grootst mogelijke agressie benadert. De monnik stuurt Hempfling uiteindelijk op pad op een kudde wilde paarden te gaan observeren. Een tocht die hem uiteindelijk brengt waar hij naar op zoek was. En zich realiseert dat die reis misschien wel nooit eindigt.

De Boodschap van paarden is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een diepere betekenis van het leven. Als je van paarden houdt, en ze echt wilt begrijpen, zal dit boek je nog veel meer aanspreken. Hempfling is een van de mensen die echt de moeite heeft genomen paarden werkelijk te doorgronden en hun boodschap over te brengen aan anderen.

Gerelateerde Informatie
Boek Paardenpersoonlijkheden van Klaus Ferdinand Hempfling