Welk paard past bij jou?

Veulen-220Voor je een paard gaat uitzoeken en kopen, bedenk dan eerst voor welke doeleinden je het dier wil gaan gebruiken zodat je een idee krijgt waar het aan moet voldoen. Wat je ook wilt doen, probeer zoveel mogelijk een paard te zoeken dat aansluit bij jouw wensen. Natuurlijk zijn dingen aan te leren, maar voor beide partijen, zal het meeste plezier aan elkaar worden beleefd, als mens en dier qua kennis, kunde, potentie en wensen op elkaar aan sluiten.

Ga je recreatief rijden of zoek je een sportpaard?
Dit is een van de eerste afwegingen waarover je helderheid moet hebben bij de keuze en aanschaf van een paard.

Recreatief paardrijden
Als je van plan bent op een recreatieve manier om te gaan met je paard, ook dan is het goed te weten wat je precies van plan bent. Veel buiten rijden? Dan is een “bomproof” paard erg fijn. Wil je alleen op pad kunnen? …lees verder >

Een paard voor de sport
Allereerst is het van belang te weten welke tak van paardensport je wil beoefenen. Als je ambities hebt in de dressuur, heb je een ander soort paard nodig dan wanneer je wilt gaan springen. Ga je je richten op bijvoorbeeld endurance, zijn er weer andere fysieke aspecten waar je op kunt letten. Heb je interesse in de westernsport, vraagt dat weer andere kwaliteiten van een paard.