Angst voor paarden overwinnen

Workshop Angst voor Paarden Overwinnen

Workshop Angst voor Paarden Overwinnen

Heb je een zoon of dochter die helemaal paardengek is? Die je de oren van je kop zeurt om paardrijles, of een verzorgpony? Of rijdt jouw kind al paard maar heb je geen idee of het eigenlijk allemaal wel veilig gaat? Vind je paarden vooral groot en onberekenbaar? Sterker nog, heb je angst voor paarden. Denk je wel eens aan de ongelukken die er kunnen gebeuren met  paarden? Voel je je vaak wat onveilig in de nabijheid van deze dieren? En wil je daar verandering in brengen? Dan is de workshop Angst voor Paarden Overwinnen iets voor jou! De workshop wordt gegeven in samenwerking met Paardenfeest.com, docent is Jolien Dalenberg.

Voorlopig wordt deze workshop even niet georganiseerd en kun je er dus ook niet voor opgeven.

Voor wie is de Workshop Angst voor Paarden Overwinnen bedoeld?

De workshop is voor iedereen bedoeld die bang is voor paarden of pony’s en wat aan deze angst wil doen. Maar ook ouders van kinderen die willen gaan paardrijden kunnen veel hebben aan de workshop omdat je in een kort tijdsbestek meer te weten komt over paarden en pony’s, wat hun gedrag is en hoe je hiermee het beste kunt omgaan als begeleider.

Veilig en vertrouwd leren omgaan met paarden en pony’s

In ca. twee uur tijd gaan we in op het wondere wezen “paard”. Paarden en pony’s zijn zeer sensitieve dieren, Workshop Angst voor Paarden Overwinnenin principe vriendelijk van aard. Maar ze zijn ook groter en fysiek sterker dan mensen. Niet onlogisch en zelfs niet onverstandig om op zijn minst voorzichtig te zijn. Ze spreken hun eigen taal. De meeste ongelukken ontstaan uit onbegrip en onduidelijkheid. Als je een aantal basisprincipes van deze taal kent, zul je je meer op je gemak voelen bij paarden, je makkelijker en vrijer kunnen bewegen en betere inschattingen kunnen maken of iets inderdaad “gevaarlijk” is of niet. Je zult merken dat het doorgaans best veilig is. Wat je vooral gaat leren, is de situatie voor jezelf zo te creëren, dat je altijd op je gemak kunt zijn. Vanuit deze situatie kun je je kind ook begeleiden indien nodig.

Wat leer je in de Workshop en wat is de opzet ervan?

We werken in kleine groepen van maximaal 6 personen per keer. Zo krijgt iedereen ruim aandacht en blijft het ook interessant om bij elkaar te kijken en te leren. Observeren is een van de belangrijkste kwaliteiten die je kunt hebben als je bij paarden bent! Ieder krijgt de ruimte om zijn/haar vertrekpunt te delen: hoe voel je je nu bij paarden, in hoeverre heb je het gevoel dat je ze begrijpt, wat zijn je angsten, wat vind je mooi?

Leren ontspannen met paarden en vertrouwen krijgen

Daarna zullen we diverse oefeningen gaan doen die gericht zijn op ontspanning, vertrouwen, en zelfbewustzijn. Mijn doel is om je te leren voelen waar jij je veilig en zeker voelt en waar je niet meer. We gaan kijken waar dat gevoel vandaan komt, en of je daar iets aan zou willen veranderen. We doen deze oefeningen zowel met als zonder paarden.

Paarden observeren en signalen herkennen

Verder gaan we de paarden zelf observeren. Paarden zijn bijzonder sensitief en enorm op elkaar en de buitenwereld afgestemd. Men zegt wel eens: “Een paard voelt het als je bang bent.” En dat klopt. Het is zijn overlevingsmechanisme! Door te kijken kun je signalen die een paard af geeft, voortaan beter herkennen.

Basisprincipes van de paardentaal begrijpen

Na twee uur heb je de basisprincipes van deze paardentaal kunnen zien en ervaren. Van daaruit zul je je voortaan op je gemak en ontspannen tussen de paarden kunnen bewegen en ook weten wanneer het voor jou goed is om een stapje terug te doen!  Deze workshop is speciaal voor mensen die angst voelen voor paarden en hier mee om willen leren gaan.

Wanneer vindt de Workshop Plaats?

De exacte data voor de Workshop Angst voor Paarden Overwinnen moeten nog vastgesteld worden. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, gaan we op zoek naar een geschikte locatie en datum. Heb je interesse in deelname aan de Workshop? Laat het vrijblijvend weten via Email. Zodra er voldoende interesse is dan gaan we een geschikte datum en locatie zoeken waar de workshop gehouden kan worden. En uiteraard brengen we je op de hoogte als er een locatie en datum gevonden is. Heb je een locatie met paarden en zou je het leuk vinden als ik langs kom? Bel of mail voor de mogelijkheden!

Meer Informatie en Aanmelden

Email: jolien@paardenfeest.com
Telefoonnummer: 06-53240214 (Jolien Dalenberg)

Wat is de prijs voor deelname aan de Workshop?

De prijs voor deelname aan de workshop bedraagt € 45 per persoon. Met een minimum aantal deelnemers van 6 personen. Ook kan er een afspraak gemaakt worden voor het geven van een workshop op locatie voor een vaste totaalprijs. Neem hiervoor contact op met Jolien Dalenberg via mail of telefoonnummer: 06-53240214.

Jolien DalenbergWie geeft de Workshop?

De workshop wordt gegeven door Jolien Dalenberg in samenwerking met Allesoverpaardenruiter.nl. De grote passie van Jolien is het bewustzijn en begrip vergroten van mensen naar paarden. Ze heeft inmiddels zo’n twintig jaar ervaring met paarden en paardrijden…lees verder >

Gerelateerde Informatie