Video's

Vrijheidsdressuur Filmpjes Oefeningen Tips

Vrijheidsdressuur Filmpjes Oefeningen Tips

Vrijheidsdressuur is een leuke activiteit die je kunt doen met je paard of pony naast gewoon paardrijden. Samen met jolien Dalenberg (Paardenfeest.com) die zelf lessen en workshops geeft in Vrijheidsdressuur hebben we een aantal vrijheidsdressuur filmpjes opgenomen. Je vind in deze filmpjes oefeningen en tips op een heldere en duidelijke manier worden getoond. Met regelmaat worden er filmpjes bijgeplaatst.  Hieronder vind je de vrijheidsdressuur filmpjes oefeningen tips en uitleg.

Als er nieuwe filmpjes over Vrijheidsdressuur worden gemaakt dan kun je die trouwens ook op deze pagina vinden.

Filmpje Voetje Geven Paard Leren

Hoe kun je voetje geven leren aan je paard. Advies tips en uitleg in stappen…lees verder >

Filmpje Clicker Paard Gebruiken 

Hoe gebruik je een clicker om je paard iets te leren? Waarom zou je een clicker gebruiken?

Flemen Leren Filmpje

Flemen is natuurlijk gedrag wat paarden vooral tonen als ze iets geks ruiken. Belangrijk in de aanleerfase: beloon elke kleine beweging met de lip!

Filmpje Nee Schudden Leren

Hoe je je paard nee leren schudden? Wat hier vooral belangrijk is, is je eigen timing. Zodra je paard iets doet wat lijkt op nee schudden, geef je je click. Hij zal dan heel snel begrijpen wat de bedoeling is.

Filmpje paard op het blok. De eerste keer

Bazook, mijn paard, maakt voor de eerste keer kennis met het blok. Ik was benieuwd wat zijn reactie zou zijn als ik hem los zou laten. Mijn doel was om hem het blok te laten onderzoeken op een ontspannen manier.

Les of Workshop Vrijheidsdressuur door Jolien Dalenberg

Je kunt ook vrijheidsdressuur les krijgen van Jolien Dalenberg. Ze kan je helpen de eerste stappen te zetten en samen met jou de eerste vrijheidsdressuur oefeningen doen of clickertraining geven. Ook is het mogelijk om met stalgenoten een Vrijheidsdressuur Workshop op locatie te volgen. Wil je meer weten! Neem gerust contact op. Je kunt bellen of mailen met Jolien Dalenberg om te kijken wat de mogelijkheden en prijzen zijn.

Bekijk ook de Vlogs van Jolien Dalenberg over paardenboeken voor kinderen

Met regelmaat bespreekt Jolien Dalenberg paardenboeken voor kinderen in speciaal hiervoor gemaakte Vlogs. Hieronder kun je een aantal van deze leuke vlogs over paardenboeken voor kinderen vinden.


Bijpassende Informatie over Vrijheidsdressuur

Filmpjes gemaakt door Jolien Dalenberg (Paardenfeest.com) in samenwerking met Allesoverpaardenruiter.nl

Paardentandarts Informatie Uitleg Filmpje

Paardentandarts Informatie Uitleg Filmpje

Paardentandarts Informatie Uitleg Filmpje. Waarom is een bezoek van de paardentandarts nodig? Paarden in de natuur grazen zo’n zestien uur per dag. Hun voer is ook behoorlijk stug, waardoor de kiezen flink moeten malen. Zo houden zij hun gebit netjes en hebben dus helemaal geen paardentandarts nodig. Onze “niet wilde” paarden krijgen vaak hooi of kuilgras. Dit is lang niet zo stug als het voer in het wild. Daarnaast eten ze zelden zestien uur per dag. Al zie je wel steeds meer paarden die onbeperkt toegang hebben tot ruwvoer. Echter, er zijn ook nog veel paarden die maar twee of drie keer een pluk hooi per dag krijgen. Waar ze in twee uur klaar mee zijn. Daarom, en vanwege de zachtere structuur, is het noodzakelijk om het paardengebit ongeveer eens per jaar door een goede paardentandarts te laten controleren en behandelen.

Bezoek aan de Paardentandarts Informatie Uitleg Filmpje

Wat gebeurt er nu precies als de paardentandarts een paard of pony behandelt? Dat is precies wat je kunt zien in de filmpjes die gemaakt zijn van een paardentandarts aan het werk. In de filmpjes wordt uitgelegd wat er precies gedaan wordt en hoe de paardentandarts te werk gaat. Ook kun je zien hoe een mondsperder gebruikt wordt. Het bezoek van de paardentandarts is in twee delen gefilmd.

Paardentandarts Bezoek Voorbereiding en Controle

In het eerste paardentandarts filmpje zie je hoe de voorbereidingen getroffen worden, welk gereedschap er gebruikt wordt en hoe het speciale halster functioneert dat gebruikt wordt tijdens de gebitsbehandeling van het paard. De tandarts controleert of alle tanden nog recht zijn. Daar waar nodig worden kleine correcties aangebracht. Er wordt gekeken of de kiezen goed op elkaar passen en of er sneetjes zijn van te scherpe kiezen. Daarna gaat de tandarts aan de slag met het bijvijlen van de kiezen waar dit nodig is.

Paardentandarts Vijlen van de kiezen en Gebruik van de Mondsperder

In het tweede filmpje over het werk van de paardentandarts wordt getoond hoe tandsteen er bij een paard uitziet en hoe je dit verwijdert. Om goed bij de achterste kiezen te kunnen, wordt er trouwens gebruik gemaakt van een zogenaamde mondsperder. In de video kun je duidelijk zien waarvoor de mondsperder bedoeld is en hoe deze wordt gebruikt. Nadat de mondsperder is aangebracht kan het vijlen van de achterste kiezen beginnen. Dan wordt er gespoeld en is het bezoek het paardentandarts filmpje afgelopen en moet je alleen nog even wachten tot de sedatie van het paard is uitgewerkt. Dit is om twee redenen belangrijk:

  • Ten eerste omdat het paard weer goede controle moet hebben over het kauwen en slikken. En paard dat gesedeerd is en toch gaat eten, loopt het risico om zich te verslikken
  • Ten tweede, en dat geldt vooral voor paarden die in een groep staan, ze moeten zich goed kunnen bewegen tussen de andere paarden en makkelijk weg kunnen komen als dat nodig is (bij bijvoorbeeld een onderling ruzietje).

Gerelateerde Informatie

Informatie Paardentandarts Filmpje

Het filmpje van het bezoek van de paardentandarts is gemaakt door Jolien Dalenberg (Paardenfeest.com). Wil je ook een vergelijkbaar paardenfilmpje laten maken (een filmpje over een andere onderwerp kan trouwens ook!). Dat kan. Via onderstaande gegevens kun je contact opnemen.

 

Paardenfilmpjes

Paardenfilmpjes van Alles over Paard en Ruiter

Paardenfilmpjes van Alles over Paard en Ruiter. Op deze pagina vind je het overzicht van paardenfilmpjes die gemaakt zijn door en voor Alles over Paard en Ruiter. Het zijn instructie filmpjes over allerlei onderwerpen betreffende paarden, paardrijden en alles wat met de verzorging en gezondheid te maken heeft. De filmpjes geven uitleg, duidelijk en verschaffen informatie. Ook zul je hier met regelmaat vlogs aantreffen. Tot slot heeft de redactie een aantal speelfilms voor je op een rij gezet waarin paarden een rol spelen, films voor zowel kinderen als volwassenen.

Vrijheidsdressuur Filmpjes

Vrijheidsdressuur is een leuke activiteit die je kunt doen met je paard of pony naast gewoon paardrijden. Samen met Jolien Dalenberg (Paardenfeest.com) die zelf lessen en workshops geeft in Vrijheidsdressuur hebben we een aantal vrijheidsdressuur filmpjes opgenomen. Ook vind je een filmpje over het gebruik van een clicker als beloning voor je paard of pony …bekijk alle filmpjes over vrijheidsdressuur >

Paardenfilmpjes voor Kinderen (Dravende Diva’s)

De Dravende Diva’s maken leuke en grappige paardenfilmpjes voor kinderen. In de filmpjes leggen ze zaken over paarden en paardrijden uit voor kinderen en delen ze hun belevenissen …bekijk alle paardenfilmpjes voor kinderen >

Filmpjes over een bezoek Paardentandarts

In deze twee paardenfilmpjes wordt uitgelegd wat een tandarts doet tijdens een controle en behandeling van een paard of pony. Je kunt zien hoe alles in zijn werk gaat als de paardentandarts op bezoek komt, hoe de tanden en kiezen van het paard worden bijgevijld, hoe een mondsperder wordt gebruikt en nog meer informatie …bekijk alle paardentandarts filmpjes >

Vlogs  Kinderboeken over Paarden

Vlogs Kinderboeken over Paarden. Op deze pagina vind je het overzicht van vlogs met boekbesprekingen van redactieleden van over paardenboeken voor kinderen. De bedoeling is dat er met regelmaat nieuwe kinderboeken over paarden worden besproken. De vlogs worden gemaakt in samenwerking met Alles over Boeken en Schrijvers.

Wil je meer Vlogs zien waarin kinderboeken voor paarden worden besproken? Dat kan op de website Allesoverboekenenschrijvers.nl . Bekijk alle vlogs van kinderboeken over paarden >

FlickaPaardenfilms tips en informatie dvd

Op zoek naar een leuke paardenfilm? Ik heb een aantal paardenfilms voor je op een rij gezet waarin paarden een hoofdrol spelen. Er zitten films bij voor volwassenen, maar ook voor kinderen, dus elk wat wils. Ideaal voor een paar uurtjes ontspanning voor de paardengek! …Bekijk het overzicht van paardenfilms op dvd >


Filmpjes gemaakt door Jolien Dalenberg (Paardenfeest.com) in samenwerking met Allesoverpaardenruiter.nl